Patrick Apenhorst Fotografie

Voorjaarsconcert muziekvereniging Jubal uit Varsseveld

Afgelopen zaterdag 30 maart ben in gevraagd om foto’s te maken bij een concert van Muziekvereniging Jubal in Varsseveld. Deze avond foto’s gemaakt ter ere van het ‘voorjaarsconcert 2019’ en werd genoemd: ‘Jubal geet vedan’.

Tijdens het concert, voorafgaand aan de pauze, werd Dien Hoftijzer gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap. Hiervan was de 66 jaar actief lid geweest van deze vereniging.

Muziek uit alle werelddelen
De avond staat in het teken van een muzikale wereldreis. Tijdens het concert wordt toegankelijke muziek uit allerlei delen van de wereld gebracht. Dit loopt uiteen van bekende Engelse volksliedjes, naar bekende filmmuziek tot muziek die het leven van de Indianen in de Amazone vertolkt. Ook de aankleding van de concertzaal staat in het teken van de wereldreis. De naam van het concert is echter nuchter Achterhoeks: ‘Jubal geet vedan’.

Optredens van 3 orkesten
Tijdens de avond zijn er optredens van drie orkesten van Jubal. Voor de pauze treden het jeugdslagwerkensemble (JSE) en het B-orkest op, na de pauze sluit het A-orkest het concert af met vier nummers.

In het JSE wordt slagwerk in de breedste zin van het woord bespeeld, zowel ritmisch als melodisch slagwerk. Het ensemble staat onder leiding van Edwin Rosmulder. Het B-orkest is het grootste opleidingsorkest van de vereniging. Het orkest won vorig jaar het nationaal kampioenschap in Drachten. Het orkest staat al 25 jaar onder leiding van Gerjo Seesink.

Het A-orkest is het grote orkest van Jubal en telt zo’n 55 muzikanten. Het orkest komt al jaren op concoursen uit in de hoogste afdeling. Afgelopen najaar trad het A-orkest samen met het Varssevelds Mannenkoor op in Schouwburg Amphion voor maar liefst 775 bezoekers. Het A-orkest staat sinds 2000 onder leiding van Henk-Jan Heijnen.

Op de hoogte blijven van mijn foto’s? Volg mij dan op Facebook en Twitter of Instagram

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2020 Patrick Apenhorst Fotografie

Thema door Anders Norén