Patrick Apenhorst Fotografie

Luchtmobiele brigade oefent op heide bij Ede

EDE – Op de heide bij Ede vond dinsdagochtend en middag een oefening plaats van defensie. Hierbij werd de luchtmobiele brigade getraind met de bevoorrading vanuit de lucht aan de grondtroepen.

De pakketten, van voertuigen, personeel tot materieel, stonden in Stroe klaar. Daar werd het aangekoppeld en onder een chinook gehangen, die het naar de heide in Ede bracht. In Ede werd het gelost en werden de eenheden op de grond bevoorraad.

Tijdsblokken
De oefening vond in twee tijdsblokken plaats. Het ging om een tijdsblok van 09:30 uur tot 11:30 uur en één van 13:00 uur tot 15:00 uur. De transporthelikopter bracht als eerste enkele voertuigen en manschappen die in Ede werd achtergelaten.

Mensen die er interesse in hadden, werden uitgenodigd om te komen kijken. Uiteindelijk waren er ongeveer 20 man als toeschouwers. Donderdag 28 juni vind dit weer plaats, meer informatie is hier te vinden.

Op de hoogte blijven van mijn foto’s? Volg mij dan op Facebook en Twitter

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2020 Patrick Apenhorst Fotografie

Thema door Anders Norén