Patrick Apenhorst Fotografie

Oosterbeekse IJsvereniging in nachtelijke uren druk voor ijspret

OOSTERBEEK – De ijsmeesters van de Oosterbeekse IJsvereniging zijn, nu het flink vriest, iedere nacht bezig om het ijs weer klaar te maken voor de volgende schaatsdag. Ze rijden met een Unimog met een tank het water op de banen. Hiermee houden ze het schaatsplezier actief van de ijsbaan die al sinds zondag open is gegaan.

De ijsmeesters rijden van ’s avonds ongeveer 22:00 uur tot 02:00 uur en van 04:00 uur tot ongeveer 08:00 uur de volgende ochtend. Zo rijden ze ieder kwartier een nieuwe tank erop leeg. Zo hopen ze er de volgende ochtend 1 tot 2 centimeter ijs erbij te hebben. Van deze ijslaag, die dinsdag naar verwachting ruim 3 centimeter zou bedragen, wordt nog een klein stukje afgeschaafd om het ijs perfect glad te krijgen.

Zo hoopt de ijsvereniging de volgende dag weer veel schaatsplezier te kunnen geven aan de fanatieke (en minder fanatieke) schaatsers.

Op de hoogte blijven van mijn foto’s? Volg mij dan opĀ Facebook

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2020 Patrick Apenhorst Fotografie

Thema door Anders Norén